Lun tursalat – enkel fullverdig middag med friske smaker
Ingredienser:
400g små poteter
4 egg
200g aspargesbønner eller sukkererter
10-15 stk cherry tomater
2 rød paprika
2 stk chorizo og 1 pakke bacon(dette kan erstattes med kylling eller det du måtte ha i kjøleskapert.)
1 liten pakke baby leaf salat
Smør til steking
Salt og pepper
Tilbehør:
Vinaigrette dressing
Dette gjør du hjemme
(Forberedelsestid:15 min):
Lun tursalat:
- Kok poteter i en kasserolle med litt for mye vann slik at det er plass til eggene
- Når vannet koker opp legger du i eggene. La eggene koke i 7-8 min
- Ta ut eggene og avkjøl. La potene koke videre til de er ferdige og avkjøl litt før de legges i en oppbevaringsboks
- Pakk ingrediensene i små oppbevaringsbokser som gjør det enkelt å pakke maten i sekken uten at noe ødelegges
- Lag vinaigrette dressing: Ha i 1-2 ss honning, 1-2 ss dijonsennep, saften fra 1 halv sitron, 1 dl olivenolje og litt salt og pepper i et tomt og rent syltetøyglass. Sett på lokket og rist. Du er ferdig
Du er ferdig for nå. Naturen kaller..
På leirplass:
Tilberedelse i gryte på bål:
- Start med å legge paprikaene på glør på bålet slik at de grilles. De blir brent sorte, men det gjør ikke noe da skinnet skal fjernes
- Når de er ferdiggrillet la de avkjøle litt før stilken og skinnet fjernes og de deles i passe biter
- Sette gryten på bålet og tilsett bacon og chorizo pølse som stekes ferdig
- Tilsett deretter; kokte poteter delt i 2, aspargesbønner, tomater, grillet paprika. Vend det hele sammen. Skal ikke stekes videre
- Ta gryten av bålet og hell over vinaigrette dressingen, vend inn salaten, skrell og del eggene og legg de på salaten
Oppskriften og bildene er laget av Ute Sammen