Croque Monsieur er en fransk nasjonalskatt (gourmet ostesmørbrød) som serveres på alle bistroer i Frankrike. Den tradisjonelle måten å lage Croque Monsieur på er litt mer komplisert enn andre ostesmørbrød, men vi har laget turvarianten som er SUPER ENKEL å lage og smaker SJUKT GODT.
Du trenger ingen fransk bistro, kun et bål eller primus. Du får begge variantene her.
Ingredienser:
200g mascarpone ost
250g reven gruyereost
1-2 ss dijonsennep
Salt
Pepper
8 skiver landbrød(4 pers)
4 tykke skiver kokt skinke
Smør
Tilbehør:
Cornichoner(små sylteagurk)
Tomatsalat:
Cherrytomater
1-2 ss honning
1dl olivenolje
Salt
Pepper
Dette gjør du hjemme
(Forberedelsestid:10 min):
Croque Monsieur:
- Riv gryereosten i en bolle
- Tilsett mascarpone, dijonsennep, salt og pepper og rør sammen
- Blandingen helles i en egnet oppbevaringsboks
Tomatsalat:
- Del cherrytomater i 2 og ha de i en liten oppbevaringsboks
- Hell over 1-2 ss vinaigrette og rør rundt. Du er ferdig.
- Slik lager du vinaigrette: Ha i 1-2 ss honning, 1-2 ss dijonsennep, saften fra 1 halv sitron, 1 dl olivenolje og litt salt og pepper i et tomt og rent syltetøyglass. Sett på lokket og rist.
Du er ferdig for nå. Naturen kaller..
På leirplass:
Tilberedelse i toastjern på bål:
- Smør et godt lag med osterøre på hver skive og legg på skinke.
- Legg skiven sammen med osterøresidene mot hverandre
- Smør godt smør på utsiden av skivene og legg de i toastjernet
- Husk å vende toastjernet med jevne mellomrom slik at toasten ikke brennes
- Når skivene er gylne og osteblanding siver ut mellom skivene er Croque Monsieur i toastjern på bålet ferdig.
Tilberedelse på primus:
- Stek 2 gode skiver med landbrød i godt smør i stekepannen. Stek til de er gylne og sprø
- Ta ut og avkjøl litt.
- På siden som er stekt tar du først et tynt lag med osterøre, så skinke og så topper du med et lag osterøre
- Smelt smør i panne, sett primusen på lav varme og legg ostebrødet tilbake med den ustekte siden ned og legg på lokk.
- Følge med når du ser osteblandingen er smeltet så er Croque Monsieur på primus ferdig.
Oppskriften og bildene er laget av Ute Sammen