Publisert

10 tips til hva du kan gjøre i høstferien

1. Stolpejakt

Stolpejakt er en spennende aktivitet for hele familien, og den går ut på å finne stolper som er plassert rundt omkring i Norge og registrere disse via en app (du skanner en QR-kode på stolpen). Stolpene er plassert på fjellet, i skogen og rundt tettsteder. Sjekk ut på www.stolpejakten.no

Husk godt fottøy og en liten dagstursekk med varme klær og en termos.

2. På ukjente stier

Alt for mange av oss går den samme stien/turen som man har gjort så mange ganger før.

I høstferien bør du prøve et helt nytt område som du aldri har vært i før. Det behøver ikke å være langt unna.

Spennende, utforskende og kanskje finner du din nye favorittplass. Å finne noen nye stier i livet kan være godt for både kropp og sjel.

Husk kart og kompass.

3. Kajakk/Kano/SUP

Har du kajakk eller tilgang på dette, så er høsten den aller fineste tiden på året for en padletur. Fritidsbåtene er satt på land, og du har de fleste fjordene helt for deg selv. Ved høytrykk er det også svært ofte flatt vann på denne tiden.

Selv om det er kaldere i luften, vil du sitte tørt og varmt i cockpit.

Vanntemperaturen er lav så husk god og trygg padlebekledning.

4. Packraft-tur

Landet vårt er som skapt for Packraft – den lille, stabile oppblåsbare «båten» som du kan ha med i sekken.

En Packraft veier ikke mer enn 2-3 kg og er overraskende robust. Glimrende å følge en elv på, padle over et vann i stedet for å gå rundt – eller fiske fra.

Og du trenger ikke å hete Monsen for å digge Packraft. Prøv denne spennende aktiviteten og du vil garantert bli hekta.

5. Tarp- og hengekøyetur

Hele Norge har fått opp øynene for hengekøye de siste årene, og vi håper at de blir brukt mye.

Høsten er fri for insekter og er en fantastisk tid å sove ute på. Soloppgangen er vakrere og solnedgangen er enda rødere. Det er litt nattefukt, så veldig lurt å spenne opp en tarp over køya. Da er du også beskyttet mot vær og vind.

Vil du enda nærmere naturen kan du droppe hengekøyen og bare bruke tarpen.

Gled deg til en fantastisk opplevelse!

6. Hodelykt-tur i mørket

Opplev «skogen din» i mørket med en god hodelykt. Overraskende mange har ikke opplevd denne gleden enda. Korridoren av kraftig lys foran deg og totalt mørke ellers – stien du vanligvis går vil oppleves som helt ny. Dette er også en spennende og morsom måte å få med barn/ungdommer ut på. De kommer garantert ikke til å lengte etter nettbrettet sitt.

7. Bålmiddag

Det å ta middagen ute i det fri og tilberede den over bål er magisk – og aldri før har maten smakt bedre.

Det generelle bålforbudet gjelder frem til 15 september hvert år, men husk å tenke sikkerhet året rundt og slukk bålet når du er ferdig. Er det for tørt til å brenne bål kan du bruke et stormkjøkken.

Det er smart å forberede mest mulig av maten hjemme, dessuten blir opplevelsen enda bedre om du sitter godt og varmt rundt bålet. Ta med en god turstol og varme klær.

8. Telttur

Har du et godt telt så er du beskyttet for vær og vind. Å ligge tørt og varmt inne i teltet mens vinden uler ute er en deilig følelse. Eller våkne om morgen, rulle opp døra og brygge seg en god kopp kaffe mens du nyter livet og utsikten. Dette gjør noe med sjela.

Telt vil aldri gå av moten!

9. Turorientering

Turorientering er en morsom, spennende og lærerik aktivitet for hele familien. Og du vil på en trygg måte bli kjent med mange nye steder. Flere lokallag har satt opp en rekke med høstruter som vil stå opp frem til 1. november. Sjekk ut www.turorientering.no. Du trenger kart og kompass og godt fottøy, samt en liten sekk med noen varme klær, termos og matpakke.

10. Skogsbingo

Dette er barnas favorittøvelse på tur, og er en glimrende aktivitet for småbarnsfamilier.

«Spillet» går ut på at alle skal finne f.eks. et lønneblad, en furukongle, et sneglehus osv. Klipp ut bilder av det som skal finnes, og så er det bare å få hele familien til å lete. Hvem finner alle tingene først?

Komplett skogsbingo kan også kjøpes for en billig penge.

Ha en super høstferie!